[هادی عسکری، کارشناسی ارشد فیزیک، پژوهشگر و مدرس]
نام اصلی Astronomy Made Simple:
نوشته: مایر دگانی (Meir H. Degani)
انتشارات گیتاشناسی
موضوع: نجوم، کیهانشناسی
ویراست سوم ۱۳۹۲
تعداد صفحه: ۵۱۲
هر فصل این کتاب اطلاعات دقیقی در خصوص جهان و تاریخچه آن، طیفنگاری و کاربرد آن در نجوم، ستارهها و کهکشانها و منظومه شمسی را دربر دارد. شیوه یافتن و دیدن ستارهها با روشهای مختلف با تلسکوپ یا بدون تلسکوپ» با توجه به مکان و موقعیت ستارهها را در آسمان بیان میکند. در پایان هر جلد واژهنامه دوزبانه نجومی آمده است
معرفی مترجم
دکتر خواجه پور یکی از اساتید شناختهشده ایران درزمینهی نجوم و ستارهشناسی (علاوه بر فیزیک نظری) هستند که کتابهای زیادی ازجمله نجوم به زبان ساده، انبساط جهان، فیزیک اندیشهها و یافتهها و آن ستاره دنبالهدار میآید را ترجمه کردهاند. درباره ایشان باید گفت که وی در سال ۱۳۲۰ در ساوجبلاغ کرج به دنیا آمد.
خلاصه آغازین کتاب
تاریخ نجوم به سه دوره تقسیم میشود:
دوره زمین مرکزی یعنی دورهای که منجمان معتقد بودند زمینمرکز عالم است. این دوره از تاریخ باستان تا قرن شانزدهم ادامه داشته است. در این دوره گاهشماری با دقت زیاد رشد داشته است و دایرهالبروج یعنی مسیر حرکت خورشید از میان ستارگان بهدقت تعریف شده است.
دوره کهکشانی که نجوم جدید با این دوره آغاز میشود، نیکولاس کوپرنیک نشان داد زمین مرکز عالم نیست. رصدها در این دوره انجام شد و وسایل نجوم مثل تلسکوپ در این دوره توسط گالیله اختراع شد. این دوره از قرن هفده تا نوزدهم ادامه داشت.
دوره کیهانی در این دوره آشکار شد که کهکشان ستارههایی که خورشید ما به آن تعلق دارد تنها یکی از کهکشانهای بسیاری است که در عالم وجود دارند.
منابع
11-عالی است
11-متشکرم